| 

Historie og Fremtid

Der blev afholdt Nuuk Marathon for første gang den 19. august 1990. Historien begynder med stiftelsen af Løbeklubben, NAAPE. Nuummi Aqqusinikkut Arpattartut PEqatigiiffiat. Kort fortalt: Nuuk Road Runners Club. Det var året efter, hvor en uofficiel maratonløb blev gennemført, med ny løbsrekord i Grønland i samarbejde med Carsten Jensen, Nuuk Sport. Kim Godtfredsen vandt løbet i tiden 2.48.48 timer, hvor bla. Isak Heilmann og Ludvig Sethsen deltog i en 2,5 km rundstrækning i bymidten. marathon

En gruppe løbere, deri blandt Nuuk og Grønlands absolut bedste løber indtil nu – Kim Godtfredsen – tog initiativ til at afholde et officiel marathon løb i Nuuk. Initiativtagerne var – udover Kim Godtfredsen, Ane Fleischer, Piitannguaq Tittussen og Karl O. Edland. Til løbskomiteen var desuden knyttet en række frivillige hjælpere, som sammen med initiativtagerne sørgede for alle de nødvendige aktiviteter forud for det første marathonløb i Grønland, og som tillige havde ansvaret for alle de praktiske forhold under selve løbet.

Marathonløbet skiftede navn i 2003 fra Nuuk Marathon til Arctic Marathon. I jubilæums året 2005 er det traditionsrige og nationale marathonløb kommet tilbage til sit oprindelige navn, NUUK MARATHON. Og for første gang har NUUK MARATHON fået en hovedsponsor. Og det er Brugsen, Kalaallit Nunaanni Brugseni.

Løbe- og Atletikklubben, NAAPE, stod for det officielle arrangement i de første mange år, men i de sidste år, er marathonløbet blevet arrangeret af en selvstændig komité, der samarbejder med NAAPE. Løbearrangementet bygger alene på frivillig arbejdskraft såvel under planlægningen som under de praktiske forhold under selve løbet. 2005 udgaven er blevet stærkt professionaliseret, hvor vi i NAAPE Atletik planlægger at oprette et selvstændig sekretariat, et løbskontor der varetager NAAPE arrangementer og årets NUUK MARATHON fremover.

Kontakt os

Hvis du har spørgsmål kan du kontakte os.
Email: info@nuukmarathon.com

8 måder at vinde på spil


Secrets and tricks to beat the house and impress your friends...

Læs mere

Marathons Juni 2017

Maratona di Crevalcore
Country: Italy, Region: Emilia-Romagna, City: Crevalcore
Marathon 2017-06-01
Mezza Maratona sul Brembo
Country: Italy, Region: Lombardy, City: Treviolo
Half Marathon 2017-06-01
Thames Ring 250
Country: United Kingdom, Region: West Berkshire, City: Streatley
Ultramarathon 2017-06-28